Tapahtumat

Kokouksen pöytäkirja tiedoksi.
Pöytäkirja

Itkosten sukukunnan toiminta on jatkunut jo neljännesvuosisadan. Kantaisä Lauri Itkosen aikoihin noin vuoteen 1540 peilaten aika on lyhyt. Tänä aikana on kuitenkin koottu Laurista alkaneiden sukuhaarojen tiedot sukukirjoihin I ja II aina 1900 luvun vaihteeseen saakka. Kirjojen lisäksi suvullemme on hankittu vaakuna, joka on saanut sijansa myös Suomen vaakunat-kirjassa, jota Uolevi Itkonen on ollut toimittamassa ja lahjoitti sukukunnalle.
Lauri Itkonen on aikanaan halunnut suolaa ja viljaa uhraten, lepyttää maan, veden ja ilmojen haltijoita. Uhrikiven ja maapohjan sukukunta on hankkinut omistukseensa. Paitsi meille, uhrikivellä on merkitystä myös virallistettuna muinaismuistona Leppävirran kunnalle.
Sukukunnan juhlakokous 8 - 9. 8. 2009 pidettiin, kuinka ollakaan, Leppävirralla perinteistä ohjelmaa noudatellen. Lauantaina iltapäivällä kokoustettiin ja käytiin Uhrikivellä, jossa suvun nuoremmat saivat toteuttaa kiipeilyviettiään. Taisi kivelle nousta vanhempaakin väkeä, heleä-äänisen naiskuoron lisäksi. Pari tuntia vierähti rattoisasti lauluja kuunnellen, seurustellen ja pikkupurtavasta nauttien. Sopivasti ehdittiin juhlaillalliselle, joka ei oikein vastannut odotuksiamme. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja sitä oli riittävästi.
Sunnuntaina jumalanpalveluksessa saarnasi suvun pappi, Juha Itkonen, yhdistäen uskoa menneisyydessä ja nykyaikana erinomaisen mielenkiintoisesti. Ripin jälkeen vierailtiin hautausmaalla löydetyn Lauri Itkosen ( k. 1860 ) hautaristin luona. Perinteen mukaisesti kunnioitimme myös sankarivainajien muistoa laskemalla seppeleen Sankaripatsaalle.
Kokous oli, paitsi juhlakokous, myös virallinen 3-vuotiskokous, jossa sukukunnan hallituksen tekemiset sekä varojen hankinta ja käyttö edeltäneeltä kolmelta vuodelta todettiin ja hyväksyttiin.
Sukukunnan taloudellinen tilanne on vakaa, varoja on noin 3000 € pesämunaksi III kirjaan ja muuhun toimintaan. Sukukunnan tulot muodostuvat jäsenmaksuista ja vähäiseltä osin sukutuotteiden myynnistä, Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan eli 15 € /vuosi. Tarkemmin asioihin vai tutustua kotisivuillamme www.itkoset.fi 
Kokous kutsui sukukunnan kunniapuheenjohtajaksi Antti ja kunniajäseneksi Ensio (Enska) Itkosen, jotka ovat perustajajäseniä ja toimineet hallituksessa Antti ensin sihteerinä ja sittemmin sukukunnan esimiehenä, Enska varaesimiehenä ja merkittävästi edistänyt sukunimemme tunnettavuutta.
Sukukunnalla on aiemmin nimetty vain yksi kunniajäsen Juho ( Jussi) Vilho Itkonen.
Sukukunnan viiri päätettiin luovuttaa Jorma Itkoselle, joka on myös perustajajäsen ja toiminut siitä alkaen tilintarkastajana.
Sukukunnan hallitus uudistui peräti kolmella henkilöllä kun kunniajäsenten lisäksi Jaakko Itkonen oli pyytänyt eroa ikänsä ja paikkakunnalta muuton takia. 

Uuden hallituksen kokoonpano vuoden 1912 kokoukseen saakka on seuraava:
Eero Itkonen Hattula,      Kirsti Kutvonen Järvenpää
Hans Itkonen Helsinki,    Sirpa Hänninen Järvenpää 
Matti Itkonen Lahti,          Lea Planman Leppävirta 
Kalevi Itkonen Iisalmi,      Kirsi Asposalo Helsinki  

Uudelle hallitukselle annettiin saatteeksi seuraavia tehtäviä:
 
- jäsenhankinta ja rekisteröinnin kehittäminen
- sukuretket ja muut välivuositapahtumat
- uusien sukutuotteiden kehittäminen
- sukutuotteiden markkinointi 
- sukukirjan III osan julkaisumahdollisuuksien selvittäminen 
- uhrikivialueen kunnossapito 
- jäsentiedotteet, vähintään kerran vuodessa 
- vuoden 2012 kokouksen valmistelu 
- kotisivujen kehittäminen  

Juhlakokouksessamme oli mukana 120 sukukunnan jäsentä. Erityisen mukavaa oli nähdä nuoremman polven ja heidän lastensa mukanaolo tapahtumassa. Osallistujamäärä lähes kaksinkertaistui edeltäneestä Hattulan tapaamisestamme. Sukukuntamme voi hyvin ja kehittyy. 
Kiitos kaikille mukana olleille ja erityinen kiitos Lealle sisaruksineen ja taustavoimineen järjestelyistä ja lauluista, helppoa kun osaa. Kaleville kuljetuksista ja Antille valaisevasta esityksestä kahdesta suvulle merkittävästä paikasta. Kirjailija Juhalle ”Pieni lintu ikkunan alla” kirjan toimittamisesta ja esittelystä. 
Eero Itkonen
 

+++

Hans Itkosen muistoksi

 

Tutustuin Hansiin juhlakokouksen yhteydessä Leppävirralla elokuussa 2009. Ensivaikutelma oli avoin ja myönteinen, vahvasti helsinkiläisittäin itseään ilmaiseva nuorekas mies.

 

Tämä vaikutelma sai vahvistusta kun Hans valittiin sukukunnan hallitukseen. Hän osoitti toiminnallisuutensa käynnistämällä sukukunnan arkistointia ja esittämällä välivuositapahtuman järjestämistä

Helsinkiin kuluvana vuonna. Hän lupautui myös hoitamaan yhteyshenkilön tehtävän.

 

Hallituksen kokouksissa tuli esille hänen autokoulun johtamisessa ja erilaisissa yhdistyksissä hankkimansa kokemus, jolla olisi ollut suuri merkitys myös sukukunnalle. Voimme vain kiittää siitä

vajaasta vuodesta, jonka Hans oli mukanamme.

 

Sukukunnan puolesta esitän osanottomme kunniajäsen Ensiolle ja muille Hansin läheisille.

 

 ” Aurinko on kirkkaimmillaan keskipäivällä ”

 

Eero Itkonen

 

+++

 

Hyvät Itkoset,

Elokuinen Helsingin tapahtuma oli niin pitkälle suunniteltu, että se aiotaan järjestää Hansin muistoa kunnioittaen.

Pyydämme, että tapahtumaan jo ilmoittautuneet lähettäisivät uuden ilmoittautumisen Kirsti Kutvoselle, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Myös uusia ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan 31.7.2010 mennessä.

Tässä vielä ohjelma:

20.8. klo 13.00 tapaaminen Ritarihuoneella,  jossa noin tunnin opastettu kierros. Kierroksen jälkeen siirrytään lähellä olevaan kansallis-
arkistoon, johon tutustutaan n. klo 14.30 alkaen Kirsti Kutvosen johdolla.
Noin klo 16 lähdetään Kauppatorin rannasta lautalla Suomenlinnaan, jossa ravintola Chapmanista on varattu tilat 30-50 hengelle.

Sukukunta tarjoaa Ritarihuoneen ja kansallisarkistokierroksen. Osallistujien maksettavaksi jää lauttamaksu (Suomenlinnalippu 3,80/1,90 tai voimassaoleva HKL-lippu) sekä ravintolapalvelut (ruoka 10-15€/hlö)

Tervetuloa myös kauempaa nauttimaan elokuisesta Helsingistä. 50 nopeinta mahtuu mukaan!

Ilmoittautumiset 31.7.2010 mennessä Kirsti Kutvoselle sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Linkit:

http://www.riddarhuset.fi/fin/ritarihuone

http://www.arkisto.fi/fi/arkistolaitos/kansallisarkisto/

http://www.suomenlinna.fi/

http://www.chapman.fi/