Tapahtumat

VUOSISADAN LIIKENNEVAIKUTTAJA

Vuosisadan Liikenneteko - hankkeen yleisöäänestyksen voittaja: Ensio ”Enska”  Itkonen (1926-2010 )

Ensio Itkonen on kaikkien viime vuosituhannen lopulla eläneiden suomalaisten muistama liikenneopettaja ja -valistaja.  Koko kansan ”Enska” julkaisi kaksi kirjaa: lapsille suunnattu Muista aina liikenteessä (1975) ja juuri ajokortin saaneille nuorille tarkoitettu Aja paremmin (1987). Lisäksi Hannu Karpon kanssa tehdyt tv-ohjelmat, liikenneiltamat  ja lehtien liikennepalstat vaikuttivat merkittävästi suomalaisten liikennekasvatuksen edistymiseen ja turvallisempaan liikennekäyttäytymiseen 1970 luvulta alkaen.

https://autojaliikennegaala.fi/891-2/

https://www.moottori.fi/liikenne/jutut/vuosisadan-liikenneteko-ja-liikennevaikuttaja-palkittiin/

Itkosten sukukunnan hallitus päätti kokouksessaan 18.11.2017 siirtyä Membook Oy:n nettipohjaisen (sähköisen) jäsenrekisterin käyttöön. Nettipohjainen jäsenrekisteri mahdollistaa sen, että yhdistyksen hallitus voi entistä helpommin hoitaa jäsenrekisterin ylläpidon, lähettää yhdistyksen jäsenille jäsentiedotteita, automatisoida jäsenmaksujen perinnän, vastaanottaa uudet jäsenhakemukset ja perustaa suljettuja ryhmiä esim. hallituksen ja jäsenten viestintää varten.

Yhdistyksen jäsenet voivat halutessaan maksaa yhdistyksen jäsenmaksun suoraan Membookissa verkkopankkien kautta, saada tietoa tulevista tapahtumista ja muista sukukunnan ajankohtaisista asioista, seurata sukukunnan sosiaalisen median kanavia ja osallistua viestiketjuihin.

Itkosten sukukunnan nykyinen jäsenrekisteri siirretään nettipohjaiseen jäsenrekisteriin. Jos jäsenellä on käytössään sähköpostiosoite, hän voi rekisteröityä Membookin käyttäjäksi ja tarkistaa omat jäsentietonsa ja tarvittaessa päivittää muuttuneet tiedot ajan tasalle. Jos jäsenellä ei ole käytössä sähköpostiosoitetta, hän voi tarkistaa omat tietonsa ja päivittää muuttuneet tiedot Itkosten sukukunnan hallituksen nimeämän jäsenrekisterin pääkäyttäjän avustuksella.

Nettipohjaisen järjestelmän mahdollisimman tehokkaan käytön kannalta on toivottavaa, että mahdollisimman moni jäsen ilmoittaisi sähköpostiosoitteensa Itkosten sukukunnan jäsenrekisteriin.

Uuden jäsenrekisterin koekäyttö aloitetaan kevään aikana käyttökokemusten kartuttamiseksi. Kun nettipohjainen jäsenrekisteri on saatu toimintakuntoon, ilmoitamme asiasta ja annamme tarvittavat ohjeet käytön aloittamiseksi.

Ensi vuoden elokuussa pidettävässä sukukunnan vuosikokouksessa päätetään käyttökokemusten pohjalta, otetaanko Membook Oy:n nettipohjainen jäsenrekisteri pysyvästi käyttöön.

Vastaan mielelläni Membookin käyttöön liittyviin kysymyksiin!

Aimo Leskelä  

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puh. 040 503 1810

PS. Lisätietoa Membook Oy:n tarjoamista palveluista yhdistyksille löytyy sivulta: www.membook.fi

 

Suomen Sukututkimusseura viettää koko vuoden 100-vuotisjuhlaansa. Siihen liittyen vietetään 18.-19.3.2017 molempina päivinä klo 9.00-16.30 Suku 2017-tapahtumaa Kandidaattikeskuksessa Otaniemessä, os. Otakaari 1. Espoo. Vapaa pääsy. Tapahtumassa on sukututkimusnäyttely, sukukirjojen myyntiä ja paljon mielenkiintoisia luentoja. Paikalle pääsee bussilla Helsingistä Kampin linja-autoasemalta. kts. https://aikataulut.reittiopas.fi/pysakit/fi/

Myös Kirsti Kutvonen on paikalla molempina päivinä myymässä Itkosten sukukirjoja Keravan Seudun Sukututkijat r.y:n osastolla. Nyt kannattaa tulla ostamaan kirjoja valmistujille, ylioppilaille ja merkkipäiviä viettäville sukulaisille. Säästyy näin postimaksustakin.

Messutarjouksena Itkosten III-kirjan hinta on 50 euroa vain 18-19.3.(normaali hinta 60 euroa),  I-kirjan hinta 10 euroa, II-kirja 5 euroa, kaikki yhteensä 65 euroa, käteismaksu.

Tapaamisiin Otaniemessä!

 

 

Joka vuotinen Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n järjestämä "Kuulutko sukuuni" -tapahtuma  on Vantaan Hiekkaharjussa, o.s. Tennistie 1, Vantaan

ammattiopistolla. 7. - 8.10.2017 klo 10-17 (sunnuntaina 10-16).
 
Ohjelmassa on paljon hyviä luentoja sukututkimukseen liittyen, ja näyttely, n. 60 eri
sukujen ja sukututkimusyhdistysten esittelemiä tutkimuksia ja kirjoja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
Itse olen siellä Keravan Seudun Sukututkijat r.y:n pöydän takana myymässä Itkosten sukukirjoja. Olisi mukava tavata siellä Itkosiakin, joten tulkaa moikkaamaan. Minut saa kiinni puh. 0400 431 024, jos olen poissa pöydän takaa.

Tapahtumassa Itkosten sukukirjoja voi ostaa tarjouksesta: III-kirja hintaan 50 €,

I-, II- ja III-kirjat yhteensä hintaan 65 €.

Terveisin Kirsti Kutvonen

Huomio huomio! Muistattehan Itkoset, että ensi lauantaina, 11.6.2016, meillä on tapahtuma uhrikivellä Leppävirralla! Tapahtumassa julkaistaan myös kirjoituskilpailu kello 14, joten viimeistään silloin kannattaa tulla paikalle. Luvassa on myös pientä purtavaa, makkaranpaistoa ja mukavaa yhdessäoloa historiallisella paikalla. Jos paikka ei ole teille ennestään tuttu, navigaattorin pitäisi ohjata oikeaan paikkaan osoitteella Kotajärventie 152, Leppävirta. Kartta ja ajo-ohjeita löytyy myös täältä kotisivuilta.

Tervetuloa!